کرج،گوهردشت،فلکه اول ، خیابان یکم

0

سبد خرید

PHP چیست؟

PHP چیست؟

PHP چیست؟


PHP یک زبان اسکریپت‌نویسی پرطرفدار است که امروزه بسیاری از توسعه‌دهندگان از آن برای توسعه وب‌سایت‌های خود در سمت بک‌اند استفاده می‌کنند و این یعنی تمام کدهای آن در سمت سرور اجرا می‌شوند. PHP یک زبان متن‌باز بوده و با استفاده از آن می‌توانید به آسانی صفحات وب و وب‌اپلیکیشن‌های دینامیک ایجاد کنید. PHP دارای مزایای متعددی می‌باشد که از میان آن‌ها می‌توان به متن‌باز و رایگان‌بودن، وجود منابع آموزشی متعدد، نصب و راه‌اندازی آسان، امنیت بالا و همچنین سازگاری با CMSها، سیستم‌عامل‌ها و زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف اشاره کرد. ساخت CMS، توسعه وب، ساخت اپلیکیشن‌های مبتنی بر وب، پردازش عکس‌ها، ایجاد Restful API و مدیریت دیتابیس نیز از جمله مهم‌ترین کاربردهای این زبان برنامه‌نویسی حرفه‌ای هستند. به این نکته توجه داشته باشید که برای اجرای نرم‌افزارهای مبتنی بر PHP بهتر است از سرور لینوکس استفاده کنید و سرورهای ویندوزی نیز بیشتر مناسب برنامه‌های مبتنی بر Net. و ASP.NET می‌باشد. PHP همچنین دارای فریمورک‌ها (لاراول، سمفونی، CodeIgniter و…)، کتابخانه‌ها (PHP-CPP و…) و کامپایلرهای مختلفی است که به شما در استفاده از این زبان‌ برنامه‌نویسی کمک بسیاری می‌کنند.

تاریخچه PHP
آنچه امروزه تحت عنوان PHP شناخته می‌شود، جایگزین محصولی به نام PHP/FI است. این زبان در سال ۱۹۹۴ توسط Rasmus Lerdorf برنامه‌نویس دانمارکی-کانادایی ساخته شد که در واقع مجموعه‌‌ای ساده‌ از CGIهای باینری نوشته‌شده به زبان C بود. در آن زمان راسموس لردورف از این برنامه‌ برای مشاهده تعداد بازدیدکنندگان آنلاین وب‌سایت خود استفاده می‌کرد اما به مرور قابلیت‌ها و توابع جدید را به آن اضافه و نسخه اولیه را بازنویسی کرد و طولی نکشید که این مجموعه ساده تبدیل به یک زبان برنامه‌نویسی شد که کاربران با استفاده از آن می‌توانستند وب‌اپلیکیشن‌های ساده‌ای را ایجاد کنند. در سال ۱۹۹۵، لردورف کدهای منبع PHP را به صورت عمومی منتشر کرد و نام پروژه جدید خود را FI گذاشت که شامل برخی از قابلیت‌هایی می‌شد که امروزه نیز برخی از آن‌ها در زبان‌ برنامه‌نویسی PHP مورد استفاده قرار می‌گیرند. لردورف در ماه اکتبر همان سال، دوباره به صورت کامل کدهای این زبان برنامه‌‌نویسی را بازنویسی کرد و در سال ۱۹۹۶ محصولی به نام PHP/FI را منتشر کرد که دارای قابلیت‌های متعددی بود و از پایگاه‌های داده DBM, MSQL و Postgres95 پشتیبانی می‌کرد. PHP/FI روز‌به‌روز در حال رشد بود و در سال ۱۹۹۸ تعداد کاربران آن به ۶۰،۰۰۰ نفر رسید. زبان برنامه‌نویسی PHP در طول سالیان دچار تغییر و تحول بسیاری شده و طبق آخرین آمار وب‌سایت W3techs در سال ۲۰۲۳، بیش از ۷۷ درصد وب‌سایت‌ها از PHP به عنوان زبان برنامه‌نویسی سمت بک‌اند استفاده می‌کنند و از این لحاظ رتبه اول را دارد.‌ PHP 8.2.8 نیز آخرین نسخه این زبان برنامه‌نویسی تا لحظه نگارش این مقاله است که با مراجعه به صفحه دانلود وب‌سایت PHP می‌توانید آن را دریافت کنید.

معرفی نسخه‌های PHP
PHP/FI 1: اولین نسخه‌ از PHP که در سال ۱۹۹۴ توسط Rasmus Lerdorf منتشر شد و مجموعه‌ای ساده از CGIهای باینری بود.

PHP/FI 2: این نسخه در نوامبر ۱۹۹۷ ایجاد شد و نسبت به PHP 1‌ دچار تغییراتی گوناگونی شد که از میان آن‌ها می‌توان به بارگذاری دینامیک داده‌ها از پایگاه‌داده، مدیریت بهتر فرم‌های اینترنتی و سازمان‌دهی پایگاه‌داده اشاره کرد.

PHP 3: این نسخه‌ در سال ۱۹۹۸ منتشر شد و شباهت زیادی به نسخه‌های جدید PHP داشت. پشتیبانی بهتر از پایگاه‌های داده، معرفی موتور Zend، پشتیبانی از برنامه‌نویسی شئ‌گرا، APIها، سشن‌ها و… از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های PHP 3‌ بود و در این نسخه دیگر از عبارت PHP/FI استفاده نشد.

PHP 4: در سال ۲۰۰۰ روانه بازار شد و نسبت به نسخه قبلی عملکرد بهتری داشت. PHP 4 مجهز به موتور Zend 1.0 بود و از وب‌سرورها و سشن‌های HTTP بیشتری پشتیبانی می‌کرد.

PHP 5: در سال ۲۰۰۴ منتشر شد و دارای موتور Zend 2.0 بود که باعث بهبود عملکرد آن می‌شد و این نسخه پشتیبانی بسیار خوبی از برنامه‌نویسی شئ‌گرا ارائه می‌کرد.

PHP 7: نسخه ۷ زبان برنامه‌نویسی PHP در سال ۲۰۱۵ منتشر شد و مجهز به موتور Zend 3.0‌ بوده و کاربران با کمک آن می‌توانستند بهتر خطاهای ایجاد شده را مدیریت و برطرف کنند. PHP 7 همچنین به خوبی از پلتفرم‌های ۶۴ بیتی پشتیبانی می‌کند. پی‌اچ‌پی نسخه ۷.۴ از نوامبر ۲۰۲۲ به بعد به صورت رسمی پشتیبانی نمی‌شود اما همچنان سایت‌های زیادی از این نسخه PHP استفاده می‌کنند.

PHP 8: این نسخه نیز در سال ۲۰۲۰ منتشر شد و مجهز به قابلیت‌های Union Type‌، کامپایلر JIT، تابع Match و آرگومان‌های Named است.

PHP چه کاربردهایی دارد؟
ساخت اپلیکیشن‌های مبتنی بر وب
اپلیکیشن‌های تجارت الکترونیک
ارسال و دریافت کوکی‌ها
پردازش عکس‌ها
ایجاد Rest API
رمزنگاری داده‌ها
توسعه وب
مدیریت دیتابیس
ساخت CMS (وردپرس، دروپال و …)
ساخت نرم‌افزارهای فروم‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

طراحی سایت در کرج

گروه فاراب وب مفتخر است خدمات سئو، امنیت سایت و شبکهٔ اجتماعی، طراحی، ساخت، بازگردانی و حذف سایت، دامنه و شبکه‌های اجتماعی، ادمین سایت و شبکهٔ اجتماعی، تولید محتوا، فالوور، بازدید، لایک شبکه‌های اجتماعی،طراحی سایت و طراحی اپلیکیشن را با بالاترین کیفت برای مردم عزیز کرج ارائه نماید.

شبکه های اجتماعی

نماد ها

© تمامی حقوق برای گروه فاراب وب محفوظ میباشد

تماس با ما